Naar inhoudNaar navigatie

Leiding geven aan QRM en lean trajecten

Hoe leidt u QRM en Lean trajecten tot een succes?
 

Het invoeren van QRM of Lean Manufacturing gaat niet vanzelf. Soms lopen trajecten vast. Hoe zorgt u voor een succesvolle implementatie? En als uw traject vastgelopen is, hoe trekt u het weer vlot? Implementatie van QRM of Lean Manufacturing vergt naast de juiste kennis en ervaring met procesoptimalisatie een investering in tijd en een juiste aanpak. De investering in tijd verdient u meestal dubbel en dwars terug. Wat is de benodigde juiste aanpak?
 

Implementatie van QRM of Lean Manufacturing

Het implementatie traject van QRM of Lean Manufacturing bestaat uit twee fasen. Een eerste grote verandering en daarna de overgang naar continu verbeteren. Beide fasen vragen om leiderschap maar wel in een andere stijl. Bij Kienologic adviseren wij de eerste grote verandering uit te voeren als een project (projectleiding) en de tweede fase als een continu proces, als onderdeel van het normale managen.
 

Daarbij onderkennen we zeven succesfactoren:
 

1. Ken het achterliggende doel, uw strategie

2. Communiceer tijdig en helder

3. Zorg voor duidelijkheid in doel, planning en aanpak

4. Betrek medewerkers

5. Meet de voortgang en handhaaf de nieuwe processen

6. Vier uw successen

7. Manage weerstand
 

Na de eerste fase van grote verandering is het zaak het projectmatige af te sluiten en over te gaan naar het proces van continu verbeteren. Afhankelijk van uw situatie kan het continu verbeteren al in de vorige fase beginnen.
 

Vanuit Kienologic ondersteunen we bedrijven bij de succesvolle invoering van QRM en Lean Manufacturing. Natuurlijk met kennis en ervaring van procesverbetering maar ook op het gebied van leiding nemen bij invoering. En in het bijzonder in het toetsen of invullen van de zeven succesfactoren.
 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze aanpak? Lees dan het artikel "Leidinggeven aan verandertrajecten" of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Graag delen we onze ervaring met u.

Meer advies of informatie?

Neem contact op

Wij werken voor

  • Boers
  • DSA
  • Photonis
  • Prinzen
  • MFE M&C
  • Vogel
© 2019 Kienologic webdesign & cms: a&m impact