QRM leeft bij FME leden

27 Maart:geslaagde start kring productiemanagers FME Oost bij Voortman Steel Machinery in Rijssen. Een kleine 50 productiemanagers waren geĆÆnteresseerd in het thema QRM en gastbedrijf Voortman Steel Machinery. De bijeenkomst was perfect georganiseerd. We werden gastvrij ontvangen in het nieuwe Experience Center van Voortman, waar klanten de machines in werking kunnen zien, een ervaring op zich.

Na de opening en introductie volgde een rondleiding door Voortman Steel Machinery, en de presentatie over QRM (Quick Response Manufacturing) door Kienologic.
“Sneller leveren en lagere kosten. Kan dat?” was de titel van onze presentatie
Ons doel was bedrijven welke met lean onvoldoende uit de voeten kunnen, inzicht te geven wat QRM voor hen kan betekenen. Veel van deze bedrijven produceren een hoge variƫteit aan producten in een laag volume, met wisselende routings en bewerkingstijden. Een lijnproductie (single flow) is daar meestal niet mogelijk, omdat er sprake is van kris-krasstromen (multiflow). QRM (Quick Response Manufacturing) is wel geschikt voor een dergelijke Multi flow omgeving.

Gezien de reacties en de uitgevoerde MCT Quickscan’s kunnen we terugkijken op een geslaagde bijeenkomst. Met speciale dank aan Mark Voortman en Leendert Remmelink voor de gastvrijheid en organisatie.

Indien u interesse heeft in een PDF van de presentatie neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u interesse in de kring van productiemanagers neem dan contact op met Leendert Remmelink Secretaris Oost Nederland van de FME 06-50647932

Inhoud presentatie:

  • Wat is QRM?
  • De kracht van tijd
  • De organisatiestructuur
  • Invloedsfactoren op de doorlooptijd
  • Bedrijfsbrede aanpak
  • Wat levert QRM op?
  • Aanpak van een QRM traject
  • Aanbod MCT Quickscan

 

Terug naar het overzicht

Vrijblijvend kennis maken?

Kienologic kijkt niet alleen naar processen, maar ook naar de organisatie eromheen en de strategie die u nastreeft. Want alleen zo'n integrale aanpak leidt ook tot excellent concurreren.

Bel me terug