Strategie

Veel bedrijven hebben geen duidelijke strategische doelen of men heeft ze wel, maar leeft er niet naar. Dat is een gemiste kans omdat een duidelijke strategie zorgt voor betere resultaten. Het geeft rust op kantoor en op de werkvloer, de besluitvorming wordt eenvoudiger en er is meer duidelijkheid richting de werknemers.

Het begint met het vaststellen van de uitgangspunten, kernwaarden, het ontwikkelen van een visie en vaststellen van de doelen. De weg om de doelstellingen te behalen is de strategie van iedere onderneming. De visie, doelen en strategie samen vormen het fundament voor procesverbetering.

In 5 stappen naar een strategie

Het ontwikkelen van succesvolle strategie vergt tijd en doorzettingsvermogen. We onderscheiden een bedrijfsbrede strategie en een strategie op afdelingsniveau bijvoorbeeld productie, werkvoorbereiding of commercie. De aanpak is in grote lijnen hetzelfde: weet waar u staat en ontdek hoe en waar u naar toe wilt.

Bij Kienologic gebruiken we een 5-stappen proces waarmee we de ontwikkeling van strategie begeleiden. Het resultaat zijn meetbare strategische en tactische doelen en een plan van aanpak hoe we dat gaan realiseren: de implementatie van de strategie.

In veel gevallen ontwikkelen we ook kernwaarden die bepalen hoe u als organisatie wilt werken namelijk de normen en waarden. Strategie├źn zijn veelal gericht op een periode van 3 tot 5 jaren. Jaarlijks of tweejaarlijks kijken we of de strategie van uw onderneming nog steeds correct is, meten we de resultaten en kijken we of we op schema liggen met de implementatie.

Kienologic bepaalt samen met u de koers

Met een heldere visie en strategie heeft uw organisatie een duidelijk doel voor ogen en wordt uw organisatie koersvaster en daadkrachtiger. Wilt u meer weten over strategieontwikkeling en wat dat concreet voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend kennis maken?

Kienologic kijkt niet alleen naar processen, maar ook naar de organisatie eromheen en de strategie die u nastreeft. Want alleen zo'n integrale aanpak leidt ook tot excellent concurreren.

Bel me terug