Succesvolle workshop QRM

Op 15 april heeft District Oost samen met Kienologic een workshop Quick Response Manufacturing (QRM) georganiseerd. De gastheer was Pan-Oston in Raalte. Kienologic heeft aan de hand van een simulatiespel het verschil laten zien tussen QRM en een traditionele manier van produceren. Aansluitend vertelde Fried Kaanen van Bosch Scharnieren met enthousiasme over zijn ervaringen met QRM. En wat QRM voor de continuïteit van Bosch Scharnieren heeft betekent. QRM blijkt voor de bedrijven, die met lean onvoldoende uit de voeten kunnen een geschikt middel om kortere doorlooptijden en lagere kosten te realiseren. “Ik kan zo nog een aantal bedrijven opnoemen waar QRM prima zou passen”, aldus één van de deelnemers.

Gastheer Heico Booyink van Pan-Oston B.V., liet tijdens de rondleiding o.a. zien hoe Pan-Oston al op de engineering een check op maakbaarheid uitvoert en in de productie werkt met e-drawings. Hierdoor zijn er nauwelijks vragen en rework, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid, flexibiliteit en een korte doorlooptijd. De rondleiding sloot daarmee mooi aan bij het thema van de bijeenkomst.

Resultaten simulatiespel:

De eerste ronde (rode balk) hebben we geproduceerd op een traditionele manier met uitgifte op basis van Push. Dwz er wordt niet naar de situatie op de werkvloer gekeken, maar uitsluitend naar de startdatum uit het ERP-pakket.

De tweede ronde (groene balk) hebben we volgens QRM principes met uitgifte volgens push-pull geproduceerd. Push op basis van de startdatum uit het ERP-pakket en pull door gebruik van POLCA-kaarten.

Wilt u meer weten over QRM of heeft u interesse in deze workshop, neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar het overzicht

Vrijblijvend kennis maken?

Kienologic kijkt niet alleen naar processen, maar ook naar de organisatie eromheen en de strategie die u nastreeft. Want alleen zo'n integrale aanpak leidt ook tot excellent concurreren.

Bel me terug