Workshop Quick Response Manufacturing (QRM)

Wilt u sneller kunnen leveren en efficienter werken in uw organisatie, maar u weet niet hoe? U heeft al eens gehoord van QRM, maar heeft meer kennis of draagvlak nodig om het toe te kunnen passen in uw organisatie? Met onze QRM workshop kunt u spelenderwijs ervaren wat Quick Response Manufacturing  is, hoe de verschillende QRM principes werken en wat Quick response manufacturing u kan opleveren. De workshop QRM van Kienologic duurt een halve dag en is geschikt voor een groep van 14-20 deelnemers en kan zowel extern als in-company gegeven worden.

Wat is Quick response manufacturing?

Quick Response Manufacturing (QRM) is een bedrijfsbrede strategie gericht op het reduceren van doorlooptijden om de reactiesnelheid en flexibiliteit van een organisatie te vergroten.

QRM is met name geschikt voor bedrijven die een grote variëteit aan producten met wisselende routings en bewerkingtijden hebben en bedrijven die met lean manufacturing onvoldoende uit de voeten kunnen. Bijvoorbeeld verspaners, plaatverwerkers, machinebouwers, etc.

Wat levert Quick Response manufacturing op?

Door het reduceren van de doorlooptijd en het creëren van flow kunt u uw kostenniveau, levertijd en kwaliteit drastisch verbeteren. Denk hierbij aan een doorlooptijd verkorting van 50 tot 75%, kostenreductie van 10 tot 30%, productiviteitsverbetering van >20% , een toename van de leverbetrouwbaarheid naar >95%, reductie van rework en uitval met 5-15%.

De QRM workshop

Tijdens deze QRM workshop zult u zien & ervaren hoe u met behulp van Quick Response Manufacturing kortere doorlooptijden en lagere kosten kunt realiseren.

De QRM workshop bestaat uit een combinatie van theorie, spel en praktijkervaring.

Download leaflet QRM workshop

In een Lego-simulatiespel wordt een bedrijf met een hoge variëteit aan producten, wisselende routings- en bewerkingstijden aangestuurd op, zowel de traditionele wijze, als op basis van QRM.

Aan de hand van een aantal spelrondes en de aangereikte theorie, worden de QRM principes uitgelegd en ervaren de deelnemers hoe het samenspel van bezettingsgraad, steltijden, seriegroottes, variabiliteit en doorlooptijden werkt.

QRM en POLCA

De resultaten

De resultaten worden gemeten door het bijhouden van de logistieke prestaties en output. (afbeelding rechts).

QRM gaat uit van het concurreren op basis van tijd en niet op de vertrouwde basis van het minimaliseren van kosten en het streven naar een maximale bezettingsgraad.

Het verlagen van de bezettingsgraad en reduceren van de seriegrootte, zijn bijvoorbeeld methoden die indruisen tegen ons gevoel van efficiënt produceren. Het is daarom belangrijk dat uw mensen een nieuwe gemeenschappelijk taal leren spreken en ervaren hebben wat QRM kan brengen.

Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.:

  • Historie van ons efficiency denken
  • MCT (Manufacturing Critical path Time)
  • Variabiliteit & buffers
  • Invloedsfactoren op de doorlooptijd
  • POLCA
  • Doorlooptijdreductie en opbrengsten

Samenvattend zijn de doelstellingen van de QRM workshop:

Kennis overdragen op het gebied van QRM

Inzicht geven in het samenspel van bezettingsgraad, steltijden, seriegroottes, variabiliteit en doorlooptijden.

Draagvlak voor uw QRM traject creëren door te ervaren hoe de doorlooptijd en de kosten gereduceerd kunnen worden

Wat zeggen klanten van onze QRM workshop?

Ik heb meteen onze seriegroottes gereduceerd, nu ik het effect ervan op de wachttijd heb gezien.

Het is voor mij nu wel duidelijk dat we in teams gaan werken. Dit was de bevestiging dat ik in de goede richting zat.

“Nu snap ik eindelijk hoe POLCA werkt. Als je het in de praktijk ziet, wordt het meteen duidelijk.

QRM dienstverlening: waarom Kienologic als QRM specialist?

Als lean en QRM specialist commiteert Kienologic zich aan het beoogde resultaat. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie en doelstellingen zullen wij daarom de inhoud en opzet van de QRM workshop aanpassen, zodat deze optimaal rendeert. Als QRM expert kunnen wij u ondersteunen bij een succesvolle implementatie en het borgen van Quick Response Manufacturing in uw organisatie. Dit kan in de rol van adviseur, trainer, coach of interim manager.

Meer weten?

Benieuwd wat de workshop QRM of Quick Response Manufacturing voor u zou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op.

Vrijblijvend kennis maken?

Kienologic kijkt niet alleen naar processen, maar ook naar de organisatie eromheen en de strategie die u nastreeft. Want alleen zo'n integrale aanpak leidt ook tot excellent concurreren.

Bel me terug