Naar inhoudNaar navigatie

Procesoptimalisatie

Wanneer is procesoptimalisatie iets voor u?

Uw organisatie is de laatste jaren sterk veranderd of u heeft al een aantal jaren niets aan procesverbetering gedaan. U heeft het gevoel dat uw bedrijfsprocessen niet meer optimaal zijn en dat uw efficiency verbeterd kan worden. U wilt graag weten waar het in uw organisatie knelt, hoe u uw processen kunt verbeteren en wat dat gaat opleveren?
 

Wij kunnen u dat inzicht verschaffen dmv het maken van een procesanalyse, waarna we u vervolgens kunnen ondersteunen met de implementatie van de voorgestelde verbeteringen en het borgen ervan in de organisatie.
 

Wat levert procesoptimalisatie op?

Op basis van ervaring kunnen we stellen dat als u een tijd niets aan procesverbetering heeft gedaan, 20-30% meer output, 50-80% kortere doorlooptijden of 10-20% lagere kosten vaak mogelijk zijn.
 

Procesanalyse

Kienologic start met het luisteren naar uw wensen. Wat wilt u bereiken met procesoptimalisatie en wanneer is het traject geslaagd. Vervolgens starten we met het maken van een procesanalyse, waarmee de knelpunten en verbeterpotentie van uw bedrijfsprocessen in kaart gebracht worden. Het resultaat is een presentatie met een overzicht van de knelpunten, oorzaken, globale verbeterpotentie in euro's, en een voorstel voor de oplossing van deze knelpunten.

 

Vervolgens maken we een plan van aanpak (incl. begroting) voor de implementatie welke bij uw organisatie past. Het ene bedrijf wil alleen de quick wins, terwijl een ander bedrijf helemaal LEAN wil worden of QRM wil implementeren. Kienologic comitteert zich aan het beoogde doel, daarom bespreken we dan ook duidelijk wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten om tot dit resultaat te komen.
 

Procesoptimalisatie & implementatie?

Na de procesanalyse heeft u een globaal inzicht in de opbrengsten en kosten voor uw organisatie. Afhankelijk van de karakteristiek van uw bedrijf zullen we een keuze maken uit technieken en filosofie├źn, zoals bijvoorbeeld lean manufacturing of QRM, om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wij zorgen voor draagvlak, kennisoverdracht en begeleiding van de implementatie. Dit kan in de rol van adviseur, trainer of interim projectleider zijn. Kienologic heeft ruime kennis en ervaring in de maakindustrie. Hierdoor leggen wij gemakkelijk de verbinding met uw medewerkers. Gedurende en na de implementatie zullen we meten of het beoogde resultaat gehaald wordt. Na afronding van het traject zullen we nog een half jaar nazorg verlenen om te zorgen dat de behaalde resultaten goed geborgd worden.

 

Meer weten over procesoptimalisatie?

Wilt u meer weten over wat procesoptimalisatie voor uw organisatie kan betekenen? Vul dan het contactformulier in rechts boven aan de pagina in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de werkwijze van Kienologic in de praktijk? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact me u op.

Neem contact met ons op
  • *
  • *
  • *
  • Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Wij werken voor

  • Boers
  • DSA
  • Photonis
  • Prinzen
  • MFE M&C
  • Vogel
┬ę 2019 Kienologic webdesign & cms: a&m impact